10 vendet e BE-së me fuqinë më të madhe blerëse

Shpërndaje lajmin

Në 2021, Prodhimi i Brendshëm Bruto (GDP) për banorë, përkthyer në fuqinë blerëse përcakton se standardin më të lartë në Bashkimin Evropian e ka Luksemburgu.
Të dhënat e publikuara nga Eurostat, rendisin në vend të dytë Irlandën.
Kurse në fund, me fuqinë më të ulët blerëse janë Bullgaria dhe Greqia, transmeton Euro ews, përcjell Albinfo.ch.
Luksemburgu, vendi me rreth 630 mijë banorë, ka fuqi blerëse 177% mbi mesataren e BE-së.
Për kontrast, fuqia blerëse në Bullgari është 45% nën mesataren e vendeve të unionit.
10 vendet me fuqinë më të madhe blerëse në BE:
Luksemburg
Irlandë
Danimarkë
Holandë
Suedi
Belgjikë
Austri
Gjermani
Finlandë
Francë
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.