10 zotimet e shkruara Kurti – Osmani

Share

137620143 551438035814410 586433196581223047 n

Sot është nënshkruar marrëveshja mes Lëvizjes Vetëvendosje dhe iniciativës së Vjosa Osmanit. Kjo marrëveshje përmban 10 zotime, i pari nga të cilët është vettingu në sistemin e drejtësisë dhe lufta e pakompromis kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar, transmeton albinfo.ch.

Duhet theksuar se palët zyrtarizuan sot marrëveshjen me liderin e VV-së, Albin Kurti që do të jetë kandidat për kryeministër, e Osmanin kandidate për presidente. Marrëveshja përmban të listuara zotimet, e që u nënshkrua të enjten në mesditë në Kuvendin e Kosovës.

Palët zotohen për:

Prioritizim të rishikimit funksional të sistemit të drejtësisë me vettingun si pjesë integrale të këtij procesi, si dhe vendosmëri të plotë drejtë luftimit të pakompromis kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar në vend.

Prioritizim të rimëkëmbjes ekonomike pas pandemisë, duke i orientuar investimet dhe planifikimin buxhetor kah sektori i shëndetësisë, mbrojtja e mjedisit, digjitalizimi, investimi në kapital njerëzor, nxitja e prodhimit vendor me qëllim të përqafimit të një koncepti zhvillimor ekonomik të qëndrueshëm inovativ.

Përkushtim të plotë që pengesat që do të udhëheqin dikasteret qeveritare të jenë të kualifikuar, kompetent dhe me integritet dhe se do të ketë pajtim në mes të palëve lidhur me emrat që do t’i udhëheqin këto dikastere bazuar në kriteret e mësipërme..

Rishikim dhe miratim të legjislacionit vendor si dhe zbatim me përgjegjësi të reformave të nevojshme në përputhje me standardet evropiane me qëllim të integrimit të Republikës së Kosovës së Kosovës në Bashkimin Evropian, si dhe për anëtarësimin e Kosovës në NATO dhe organizata të tjera ndërkombëtare.

Angazhim për përfaqësim të unifikuar dhe gjithëpërfshirës në vendimmarrje në procesin e dialogut Kosovë-Serb.

Respektim të Kushtetutës së Republikës së Kosovës dhe mosmbështetje të asnjë nisme që cenon rregullimin kushtetues, integritetin territorial, parimin e unitaritetit të shtetit dhe sovranitetin e Republikës së Kosovës.

Rishikim të përfaqësimit dhe organizimit të shërbimit diplomatik me qëllim të përfaqësimit të dinjitetshëm të vendit në nivel ndërkombëtar;

Ruajtje dhe kultivim të aleancave me partnerët ndërkombëtarë dhe investim në zgjerimin dhe avancimin e aleancave të tashme dhe të ardhshme;

Synim të arritjes së përfaqësimit të barabartë gjinor në qeveri dhe në institucionet e tjera;

Vendimmarrje me konsensus dhe marrëveshje paraprake për proceset strategjike në vend. /Albinfo.ch

 


Share

Komente