19 vjeçari la Austrinë, bashkë me familjen punon 250 hektarë tokë, 15 mijë pemë e 100 krerë lopë (VIDEO)

0
Shpërndaje lajmin

Familja 27 anëtarëshe e zotëriut Afrim Mehmeti nga Llukavci i thatë i Istogut të cilët punojnë mbi 100 hektarë tokë dhe kanë mbi 15 mijë pemë, shkruan Republika Online.
Mungesa e madhe e kuadrit egziston në blegtori, bujqësi dhe pemëtari dhe gjatë muajve të verës është vështirë të gjesh punëtor sezonalë që do të mbledhin prodhimin.
Derisa mijëra të rinjë lëshojnë vendin për kushte të rënda sociale dhe mos përspektivën e tyre, ka të tillë që e lëjnë gurbetin për vendin e tyre, i tillë është edhe ky 19 vjeçar i cili la Austrinë dhe u kthye në Kosovë, shkruan Republika Online.
Qlirim Mehmetaj la Austrinë dhe vendosi të kthehej në Kosovë dhe te merret me bujqësi.
Në këtë familje i madh e i vogël punon në ara. Ata kanë mbjellë mbi 100 herktarë misër, 15 hektarë më bimë të imëta si caj, 15 mijë trupa pemë e 100 krerë lopë, RepublikaOnline.
Për më shumë ndiqeni videon:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *