200 bankierë të Credit Suisse u larguan nga puna

0
Shpërndaje lajmin

Pas disa muajsh bashkimi mes UBS dhe Credit Suisse, erdhi vala e parë e largimeve nga puna.
200 bankierë investimesh të Credit Suisse humbën punën. Këto shkurtime të vendeve të punës erdhën në nivel global, në njësinë e bankave të investimeve dhe tregut të kapitalit, raportoi të mërkurën portali Financial News, përcjell albinfo.ch.
Pushimet nga puna prekin të gjitha nivelet e menaxhimit në bankën e investimeve dhe shumicën e ekipeve të degëve. Uljet kanë të bëjnë veçanërisht me fushën e tregjeve të kapitalit.
Sipas portalit Financial News, vala e pushimeve nga puna ka nisur më 31 korrik. Dy valë të reja do të ndodhin në shtator dhe tetor, shkruan RTS.
Si Credit Suisse ashtu edhe UBS ishin të paarritshëm të martën mbrëma për koment.
Të mërkurën në mëngjes, Bloomberg njoftoi mbylljen e degës së Hjustonit të bankës me dy vello. Me marrjen nga UBS, banka e investimeve e Credit Suisse do të reduktohet ndjeshëm. Për shkak të investimeve të rrezikshme, ajo kishte shkaktuar humbje në vlerën e një miliardë viteve të fundit.
Në nivel global, bashkimi i dy bankave të mëdha, sipas artikujve të ndryshëm të shtypit, duhet të çojë në humbjen e 30,000 deri në 35,000 vendeve të punës. Në fund të vitit 2022, të dy institucionet punësonin gjithsej 120,000 njerëz. Ndërkohë, disa mijëra janë larguar nga anija, përcjell albinfo.ch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *