’25 prilli referendum’, juristi tregon se çfarë qëndron pas deklaratës së Ilir Metës

Share

Cilësimi i zgjedhjeve të 25 prillit 2021 si referendum nga kreu i shteti Ilir Meta për juristin Julian Zyla është thjeshtë një term fushate elektorale që bëhej për momentin e elektoratit dhe dhënies rëndësi të zgjedhjeve.

“Realisht kemi të bëjmë me zgjedhje normale, çdo termë tjetër është fushatë, nuk ka lidhje me referendum, është tjetër gjë. Por përdorimi i saj nga Meta bëhet për të rritur retorikën e fushatës për të rritur rëndësinë e zgjedhjeve, është thjeshtë një teknik komunikimi dhe për të motivuar elektoratin e vetë”, tha Zyla për Report Tv.


Share

Komente