3.5 miliardë euro për shtetet anëtare të BE-së që pranojnë ukrainasit

0
Shpërndaje lajmin

Këshilli i BE-së njoftoi sot se ka miratuar dhënien e 3.5 miliardë eurove për vendet anëtare që mirëpresin refugjatët ukrainas, përfshirë Bullgarinë.
Një total prej 3.5 miliardë eurosh do të paguhen këtë vit si parafinancim fillestar i rritur nën Ndihmën e Rimëkëmbjes për Kohezionin dhe Territoret e Evropës (REACT-EU) dhe Fondit për Ndihmën Evropiane për më të paprivuarit (FEAD).
Vendet që ndajnë një kufi me Ukrainën dhe ato që marrin një numër më të madh personash të zhvendosur, ndër të cilët Bullgaria, do të marrin 45 për qind parafinancim nga kësti i vitit 2021 të REACT-EU, u rrit nga 11 për qind, përcjell Albinfo.ch.
Fluksi i refugjatëve nga Ukraina në këto vende arriti mbi 1% të popullsisë së vendeve (deri më 23 mars) në fund të muajit të parë, pas pushtimit rus./BTA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *