45.3 milionë franga, çka duhet të dini për mega jackpot-in zviceran?

0
Shpërndaje lajmin

Shorti i radhës i lotos zvicerane është sot dhe jackpoti arrin vlerën e 45.3 milionë franga.
Shuma e këtij jackpoti është e treta më e lartë në historinë e lotarisë zvicerane, transmeton albinfo.ch.
Fitimet më të larta të lotarisë të paguara deri më tani janë 48,598,077 franga. Ai u arrit në vitin 2014, me numrat 3,4,7,21,22,23 dhe numrin me fat 2. Megjithatë, jackpoti më i lartë i arritur ndonjëherë në Lotton zvicerane është ende shumë larg: në dhjetor 2016, 70 milionë franga ishin të akumuluara.
Swisslos pret që mega jackpoti të tërheqë dy herë e gjysmë më shumë lojtarë se zakonisht. Mundësia për të fituar është 1 në 31 milionë. Kjo është ajo që duhet të dini nëse doni të luani për jackpot, sipas Blick.

Si fitoni miliona nëse arrini jackpotin?

Nëse fitoni mbi 1000 franga, do të merrni një faturë të fituesit. Ju ose duhet ta dërgoni këtë me postë në adresën e selisë së Swisslos në Bazel ose ta dorëzoni atje personalisht. Paratë më vonë do t’i transferohen personit me fat. Nëse fituesi dëshiron të vizitojë personalisht Bazelin, do të organizohet një takim me të jashtë selisë së kompanisë, pasi brenda vendit ka edhe një ose dy sy të interesuar.

Sa kohë keni për të kontaktuar Swisslos?

Ju keni gjashtë muaj për ta bërë këtë. Pas kësaj, fitimet do të humbasin në favor të qëllimit të Swisslos. Sipas Swisslos, ajo shkon në fitimin neto, i cili shpërndahet plotësisht nëpër kantone për qëllime bamirësie. Si rregull, fituesit e lotarisë kontaktojnë brenda dy javësh.

Sa taksë duhet të paguani?

Milioni i parë është pa taksa. Nga pjesa tjetër e fitimit, 35 për qind fillimisht shkon drejtpërdrejt në Administratën Federale të Taksave. Pavarësisht nëse fituesi është regjistruar në Swisslos.
Nëse fituesi del përpara, ai ose ajo do të marrë një certifikatë tatimore të mbajtur në burim dhe 65 për qind të fitimit do të paguhet drejtpërdrejt. Ai duhet të deklarojë të gjitha paratë si të ardhura në deklaratën e tij tatimore. Nëse gjithçka është regjistruar si duhet dhe janë paguar taksat e zakonshme, tatimi i mbajtur në burim do t’i kthehet fituesit.

A ia vlen të lëvizësh pas fitores?

Në varësi të kantonit, fituesi duhet të paguajë pak a shumë taksa. Kantonet Zug, Obwalden dhe Nidwalden, për shembull, janë të favorshme për taksat. Në Gjenevë, nga ana tjetër, do t’ju duhet të gërmoni më thellë në xhepat tuaj.
Në fund të fundit dhe pas zbritjes së të gjitha taksave, vlerësohet se më shumë se 65 për qind e parave do të mbesin përfundimisht në kantonin e Schwyz. Në kantonet e Bazelit ose Lucernit, megjithatë, fituesi duhet të paguajë dukshëm më shumë se 35 për qind të totalit të tyre. Në vitet në vijim, të gjitha paratë duhet të deklarohen si pasuri.

Kë duhet të informoj për fitimin e një milion dollarësh?

Kjo varet nga çdo person. Megjithatë, Swisslos këshillon që rrethi i njerëzve që dinë për çmimin të mbahet sa më i vogël. Ju nuk duhet ta lini punën menjëherë, por së pari mendoni me kujdes se çfarë doni të bëni. Kur u pyet, Swisslos theksoi gjithashtu se “bën gjithçka në fuqinë e saj për të siguruar që fituesit të mbeten anonim”.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *