January 22, 2022

46 vjeçari i verbër ngjitet në malin Everest

Shpërndaje lajmin

Një 46-vjeçar kinez Zhang Hong ka ngjitur majën më të lartë në botë, duke u bërë njeriu i parë i verbër në Azi dhe i treti në botë që ngjitet në malin Everest.

“Pavarësisht nëse jeni me aftësi të kufizuara, nëse keni humbur shikimin ose nuk keni këmbë ose duar, nuk ka rëndësi për sa kohë që keni një mendje të shëndetshme ju gjithmonë mund të bëni atë gjë që njerëzit e tjerë nuk mund ta bëjnë, “tha Zhang.

I lindur në qytetin jugperëndimor të Kinës Chongqing, Zhang humbi shikimin në moshën 21 vjeçare për shkak të glaukomës. Ai u frymëzua nga Erik Weihenmayer, një alpinist i verbër amerikan që ngjiti malin Everest në 2001.

Nepali rihapi malin Everest në Prill për të turistët pasi u mbyll vitin e kaluar për shkak të pandemisë.

“Unë jam akoma shumë i frikësuar, sepse nuk mund të shihja se ku po ecja dhe nuk mund të gjeja qendrën time të gravitetit, kështu që nganjëherë rrëzohesha, tha Zhang.

“Por unë vazhdoja të ngjitesha edhe pse ishte e vështirë, unë duhej të përballesha me të tilla vështirësi, këto janë sfidat; ka vështirësi dhe rreziqe.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *