50 franga për mbi 6 orë në parking, regjimi i ri godet rëndë punonjësit

0
Shpërndaje lajmin

Spitali Kantonal i Badenit ka përditësuar rregulloren e parkimit, si rrjedhojë e të cilës punonjësit dhe pacientët janë të indinjuar për tarifat shtesë.
Që nga viti 1349, popullatës në lindje të kantonit Aargau i është ofruar kujdes mjekësor nga Spitali Kantonal i Badenit (KSB). Spitali reklamon se këtu fokusi është shëndeti i pacientëve. Megjithatë, problematika më e re në lidhje me këtë spital për pacientët dhe punonjësit është rregullorja e re e parkimit.
Një punëtor i këtij spitali është shprehur i habitur dhe i indinjuar në të njëjtën kohë, pasi i është dashur të pageante 50 franga për parkim për një ditë.
Një tjetër punonjës është shprehur se nuk ka paguar kaq shumë as për një spital në Cyrih, transmeton albinfo.ch.
I njëjti numër vendesh parkimi ka qenë i njëjtë prej vitesh
Spitali në Baden po lulëzon, sipas zëdhënësit të spitalit, Omar Gisler.
“Numri i punonjësve u rrit nga 2,524 në vitin 2020 në 3,103. Spitali ka shënuar një numër rekord vitin e kaluar me mbi 22,000 pacientë të shtruar. Dhe konsultimet ambulatore u rritën në mbi 340,000”, u shpreh ai për 20minuten.
Por rritja ka edhe anët e saj negative, pasi rreth 1050 vende parkimi në dispozicion për pacientët, vizitorët dhe punonjësit kanë mbetur konstante prej vitesh. Ndaj spitalit iu desh të merrte masa për menaxhimin e hapësirave të parkimit. Një prej tyre është edhe tarifa për parkimin.
“Nëse tarifa e mëparshme ditore ishte 30 franga, një vend parkimi për gjashtë orë ose më shumë do të kushtojë tani 50 franga,” thotë Gisler.
Ndërkaq, spitali dëshiron të reduktojë parkimin afatgjatë dhe të parandalojë keqpërdorimin e lejeve të parkimit.
“Prindërit gjatë një lindjeje, pacientët me dializë, ndihmësit e infermierisë, shërbimet e transportit, dhuruesit e gjakut, rojet e sediljeve dhe të ngjashme kanë të drejtën për një biletë daljeje falas”, thotë Gisler.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *