September 25, 2021

50 sekrete për një familje të suksesshme dhe të lumtur

Shpërndaje lajmin

Një familje e shëndoshë, është gjithçka në jetë. Familja është vendi ku gjendet paqja dhe harmonia shpirtërore. Një familje e lumtur buron nga një martesë e suksesshme. Ja 50 këshilla që mund t’ju ndihmojnë në rrugën për t’i arritur edhe njërën, edhe tjetrën, transmeton albinfo.ch.

Është thënë se besimi, sensi i njëjtë i humorit dhe ndershmëria, janë tri gjerat që kanë më shumë rëndësi në një lidhje martesore.

Por, ka edhe elemente të tjera esenciale, që nevojiten për një dashuri të përjetshme dhe familje të shëndoshë.

Bazuar në një studim të ri, në të cilin çiftet britanike u pyeten se çfarë cilësojnë ata si sekretin për një martës të lumtur, me shumicë u votua dubleta – pasja e gati çdo gjëje dy herë.

Dy vetura, dy banja, dhe për të dy nga një televizor.

E çuditshme se: Të pasurit seks të rregullt, u rendit vetëm e 20-ta me radhë, në një listë me 50 pika për martesë të suksesshme, transmeton DailyMail, përcjell albinfo.ch.

Gjetjet e hulumtimit do të përfshihen në një libër të ri, me titull, “Si ta kënaqim një grua, ose këdo tjetër”.

Çiftet e lumtura besojnë se mbamendja e ditëlindjeve dhe përvjetorëve, dhe një “Të Dua” që vjen rregullisht, ndihmon shumë në stabilitetin dhe lumturinë e lidhjes.

Libri i autorit Andy Gibeny thotë: “Besimi, kompromisi dhe ndershmëria, janë gjerësisht të pranueshme si gjërat më të rëndësishme për një martës, por, për shumicën e njerëzve, nuk mbaron këtu. Gjërat shpesh dinë të jenë më të komplikuara”, thuhet në libër, transmeton Klan Kosova.

“Romanca po ashtu, është një faktor i rëndësishëm. S’ka lidhje sesi manifestohet. Mund të jetë një dhuratë-surprizë, një takim diku jashtë shtëpisë, ose thjesht një kohë e mirë e kaluar bashkë”.

“Martesa pas një kohe të kaluar, shpesh shndërrohet në diçka monotone. Lehtësisht mund ta gjeni veten të ngujuar në një rutinë që nuk kalon”.

Vërtet diçka e dëmshme kjo, sepse do ta largoni vëmendjen nga njëri-tjetri.

Shpresojmë se ndonjëri nga sekretet që tani do t’i prezantojmë do t’ju ndihmojë sadopak.

 

50 sekrete për një lidhje/martesë të lumtur:

 1. Besimi në njëri-tjetrin
 2. Sensi i njëjtë i humorit
 3. Gjithmonë të ndershëm
 4. Kujtoni ditëlindjet dhe përvjetorët
 5. Pranoni gabimet
 6. Bëni kompromise
 7. Thoni “Të Dua”, vazhdimisht
 8. Mësohuni të kërkoni falje
 9. Po qe e nevojshme, qesheni njëri-tjetrin
 10. Pikëpamje e njëjtë mbi jetën
 11. Përqafime të rregullta
 12. Gjithmonë një “Natën e Mirë”, me puthje
 13. Gjestet romantike të “rastit”
 14. Konsiderojeni partnerin tuaj shokun/qen më të mirë
 15. Ndani proporcionalisht detyrat prindërore
 16. Putheni njëri tjetrin gjithmonë në përshëndetjen e mëngjesit
 17. Ndani hobi dhe interesa të përbashkëta
 18. Flisni me njëri tjetrin për problemet, mos i shtypni ato
 19. Pyetni partnerin “Si kalove sot?”
 20. Bëni seks rregullisht
 21. Krijoni hobi dhe interesa të veçanta
 22. Lejoni kohë pas kohe hapësirë partnerit
 23. Kurrë mos shkoni të flini duke përdoru pretekste
 24. Pushime të rregullta në vikend
 25. Ndani ambiciet dhe synimet
 26. Pajtime dhe mospajtime, është normale
 27. Vazhdoni përpjekjet për t’u dukur bukur për partnerin gjithmonë
 28. Vizitoni familjet e njëri tjetrit
 29. Ndani kohë për njëri tjetrin
 30. Mbani duart të bashkuara kur shëtisni
 31. Komplimentoni rregullisht
 32. Shokë të përbashkët, por edhe të veçantë
 33. Dy TV në shtëpi
 34. Vizitoni shokët e njëri tjetrit
 35. Dy vetura në shtëpi
 36. KUJDES: Të bëni rrojë gjithmonë
 37. Ndarje të barabartë të punëve të shtëpisë
 38. Xhirollogari të ndara bankare
 39. Dilni rregullisht me shokët tuaj, pa njëri-tjetrin
 40. Bëni dhurata surprizë për partnerin
 41. Mos vazhdoni shoqërimin me ish të dashurat/it në Facebook
 42. Rregullsi në ndarjen e detyrave
 43. Dalje të rregullta nate
 44. Dy banja
 45. Asnjëri nga ju mos e“privatizoni” telekomandën
 46. Përafërsisht orare të njëjta pune
 47. Tregoni njëri tjetrit fjalëkalimet
 48. Mbani një sasi të fshehura parash, që ai/ajo nuk di për to
 49. Disa gjëra mos ia ekspozoni njëri tjetrit (P.sh. Kryerja e nevojave në banja para njëri tjetrit)
 50. Të keni një natë, ose dy, në javë, ku asnjëri nga ju nuk përdorë kompjuter/telefon dhe asnjë pajisej tjetër teknologjike

 


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *