October 21, 2021

6 hile që duhet të dini kur duhet ta karikoni celularin për 5 minuta

Shpërndaje lajmin

Momenti më i sikletshëm në botë: pikërisht në momentin kur të duhet më shumë, bateria e telefonit është 10%. Të duhet me çdo kusht dhe të duhet shpejt! Çfarë të bëjmë? Ka 7 mënyra që duhet t’i fiksoni nëse doni të karikoni një telefon sa më shpejt të jetë e mundur

1. Mos e karikoni përmes wireless-it

E dimë që kjo është një metodë e re e karikimit të telefonit dhe duket si zgjidhje, por s’është aq efiçente sa mendoni. Do t’ju duhet dyfish më shumë kohë që celulari të karikohet siç duhet. Më mirë përdorni karikuesit klasikë!

2. Investoni tek një karikues i shpejtë

Nëse keni në plan të blini një karikues të ri, investoni tek një që t’ja vlejë.

3. Aktivizo opsionin power-saving.

Kur bëni këtë, ndriçimi i telefonit do të ulet automatikisht bashkë me funksione të tjera dhe si rezultat do të ruhet më shumë energji që shkon e gjitha tek karikimi i shpejtë i telefonit.

4. Menaxho aplikacionet e telefonit

Sigurohu t’i kesh mbyllur të gjitha për të ruajtur më shumë bateri dhe shih cila nga aplikacionet harxhon më tepër. Nëse do ta karikosh shpejt, mbylli të gjitha ato!

5. Pastro vendin e karikimit

Pjesa e telefonit ku vendosim karikuesin shpesh mbushet me pluhur dhe papastërtira të tjera. Kjo mund të jetë arsyeja pse celulari nuk karikohet aq shpejt sa prisni ju. Para se ta vendosni në karikim, merrni diçka të tillë si kunjë dhëmbësh dhe pastrojeni me kujdes atë zonë.

6. Mos lini t’ju nxehet telefoni

Sa më shumë ta ekspozoni në diell apo ta lini të nxehet, aq më tepër do të vonojë procesi i karikimit.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *