6 shërbime që do ta bëjnë jetën tuaj më të lehtë në Zvicër

0
Shpërndaje lajmin

Qoftë i huaj apo shtetas zviceran, ndonjëherë ballafaqoheni me probleme dhe nuk jeni të sigurt se kush mund t’ju ndihmojë t’i trajtoni ato.
Anëtarësimi në një grup që do të ofrojë këshilla praktike ose ligjore specifike për situatën tuaj, do të mbrojë të drejtat tuaja dhe në përgjithësi do të thjeshtojë jetën tuaj, mund të jetë i paçmuar, shkruan The Local, përcjell albinfo.ch.
Këtu janë disa që ia vlejnë tarifën e anëtarësimit (zakonisht të arsyeshme):
Shoqata e qiramarrësve
Nëse jeni qiramarrës, siç janë shumica e njerëzve në Zvicër, mund të përfitoni duke u bashkuar me grupin tuaj të qiramarrësve lokalë.
Jo vetëm që do të jetë një burim i mirë informacioni në lidhje me të drejtat dhe detyrimet tuaja, dhe do t’i përgjigjet çdo pyetjeje në lidhje me qiranë tuaj, por gjithashtu do të mbrojë për ju nëse ndonjëherë keni një mosmarrëveshje ose konflikt me qiradhënësin tuaj (me kusht që, sigurisht, që ju keni një çështje të mbrojtur).
Pagesa vjetore e anëtarësimit është rreth 100 franga. Ju mund të zbuloni se çfarë ju jep të drejtën (dhe çfarë tarifash shtesë ka për shërbime specifike), përcjell tutje albinfo.ch.
Grupi për të drejtat e konsumatorit
Siç është rasti me shoqatën e qiramarrësve, organizatat për mbrojtjen e konsumatorëve gjithashtu ofrojnë udhëzime dhe këshilla ligjore për anëtarët e saj për të gjitha llojet e problemeve me të cilat mund të përballen.
Ata kanë ekspertë në të gjitha aspektet e ligjit të konsumatorit që trajtojnë një sërë ankesash – qofshin në lidhje me përbërës të diskutueshëm që gjenden në ushqime të caktuara, ose praktika të padrejta/abuzive të biznesit.
Edhe këtu, shoqata ka degë në të tre rajonet gjuhësore – gjermanisht, frëngjisht dhe italisht – dhe tarifa vjetore varion sipas degës dhe nivelit të anëtarësimit, përcjell tutje albinfo.ch.
Klubi i automobilave
Në Zvicër, Touring Club Schweiz / Touring Club Suisse / Touring Club Svizzera — TCS — ofron përfitime që shtrihen shumë përtej atyre që kanë të bëjnë me ngarje.
Përveç shërbimit shumë të dobishëm emergjent 24/7 në anë të rrugës, i cili përfshin (por nuk kufizohet në) ndryshimin e gomave të rrahura, rindezjen e baterive dhe tërheqjen e automjeteve me aftësi të kufizuara në një stacion shërbimi – TCS ofron gjithashtu shërbime që nuk lidhen rreptësisht me automobilistike.
Për shembull, sapo t’i bashkoheni organizatës – tarifat bazë variojnë nga 55 franga në 111 franga në vit, në varësi të moshës dhe nëse janë anëtarësi individuale ose familjare – TCS do të ofrojë gjithashtu (me një tarifë shtesë) shërbime të tilla si evakuimi mjekësor dhe global sigurimi shëndetësor që mbulon shpenzimet mjekësore të bëra jashtë vendit dhe që nuk rimbursohen nga politikat zvicerane.
Rega
Ndërsa synohet kryesisht për të shpëtuar skiatorët e plagosur nga zonat malore dhe vende të tjera që nuk janë të aksesueshme për ambulancat tokësore – ekuipazhi i tij i përbërë nga një pilot, mjek i urgjencës dhe paramedik – ky shërbim ajror po funksionon gjithashtu shumë përtej kufijve të Zvicrës.
Sipas faqes së internetit Rega, ajo mund të “organizojë dhe të ekzekutojë evakuime mjekësore dhe riatdhesime të shoqëruara mjekësore nga pothuajse çdo vend në botë” në Zvicër falë tre avionëve të saj të ambulancës Challenger 650 me rreze të gjatë, të cilat janë pajisur si njësi të kujdesit intensiv. .
Ju mund të bëheni “patron” (REGA nuk përdor fjalën “anëtar”) për vetëm 40 franga në muaj.
Reka
Për të mos u ngatërruar me Rega, Reka nuk është aq shumë një shërbim apo një organizatë, por më tepër një sistem kupon që kursen para.
Për shembull, mund të përdoret për pushime, aktivitete të kohës së lirë, transport dhe ushqim.
Përfitimi kryesor i tij është se ju do të përfitoni një zbritje sa herë që bëni blerje me kartën ose kuponët Reka dhe mund të kurseni deri në 20 për qind në blerjet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *