January 28, 2022

66.05 për qind e popullsisë zvicerane është vaksinuar plotësisht

Shpërndaje lajmin

Pothuajse një vit pas vaksinimit të parë të Zvicrës kundër Covid-it, statistikat e reja kanë hedhur dritë se sa të rralla janë vdekjet mes njerëzve të vaksinuar plotësisht, transmeton albinfo.ch.

Vaksinimi i parë në Zvicër u administrua më 23 dhjetor, me një grua 90-vjeçare në Lozanë, e para që u infektua.

Që atëherë, 5,752,384 (66.05 për qind) e popullsisë është vaksinuar plotësisht.

Vetëm disa njerëz që ishin vaksinuar plotësisht kundër Covid kanë vdekur nga koronavirusi në spitalet zvicerane që nga fillimi i vitit, sipas një vlerësimi të sistemit të mbikëqyrjes Covid-19 të Zyrës Federale të Shëndetit Publik (FOPH).

Që nga fillimi i vaksinimit në dhjetor 2020 dhe deri në fund të gushtit të këtij viti, sistemi i raportimit, në të cilin marrin pjesë 20 spitale zvicerane, regjistroi 5,928 shtrime të lidhura me Covid-in; Nga këta pacientë, 495 vdiqën.

Vetëm 14 viktima të vaksinuara dyfish.

Mjerisht, një nga ata njerëz të vaksinuar plotësisht ishte personi i parë në Zvicër që u infektua. Familja e saj në atë kohë fajësoi fushatën e zvarritur të shtënave të Zvicrës për vdekjen e saj, me gruan që ende priste të merrte vaksinën e saj të tretë.

Ndër të vaksinuarit plotësisht, pesë prej tyre ishin mbi 80 vjeç, pesë midis 70 dhe 79 dhe katër midis 60 dhe 69.

Nga ata që vdiqën, 44 ishin vaksinuar vetëm me një dozë.

Deri tani përqindja më e madhe e vdekjeve (437, ose rreth 88 për qind) u regjistrua te njerëzit e pavaksinuar.

Nga 5,928 pacientë që u shtruan në spital, 5,488 (93 për qind) nuk ishin të vaksinuar. Në të njëjtën kohë, vetëm 153 persona duhej të trajtoheshin në spital, pavarësisht vaksinimit të dyfishtë.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published.