69.8 për qind e punonjësve të Zvicrës mbështeten në shtyllën e tretë për pleqërinë e tyre

0
Shpërndaje lajmin

Duke qenë se dy skemat e detyrueshme të pensioneve të Zvicrës – OASI, e njohur gjithashtu si AHV në rajonet gjermanishtfolëse dhe si AVS në kantonet franceze dhe italiane, si dhe pensioni profesional (BVG / LPP) – shpesh nuk ofrojnë të ardhura të mjaftueshme në pension, më shumë njerëz po kthehen drejt shtyllës së tretë për më shumë të ardhura, njofton albinfo.ch.
Ky është gjetja e një sondazhi të ri nga faqja e konsumatorit Comparis, i cili tregon se 69.8 për qind e punonjësve të Zvicrës tani përdorin këtë plan opsional të pensionit privat për të rritur të ardhurat e tyre në pension – nga 63.1 për qind në 2018.
“Zviceranët po e kuptojnë gjithnjë e më shumë se pensionet nga AVS dhe fondi i detyrueshëm i pensioneve nuk i lejojnë më të mbijetojnë. Prandaj ata po mbështeten në zgjidhje të tjera pensionesh,” sipas Leo Hug, ekspert i pensioneve në Comparis. /Albinfo.ch
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *