7 arsye pse shtëpia juaj mbushet plot insekte dhe si të shpëtoni prej tyre

Shpërndaje lajmin

Në kërkim të ushqimit dhe strehimit, shumë insekte mund të “mbërrijnë” në shtëpinë tuaj sepse mund të gjejnë një vend të përsosur për të jetuar.
Fatkeqësisht, vizitorët e paftuar mund të shkaktojnë dëme, si prishje të mobileve ose helmim nga ushqimi. Prandaj është e rëndësishme të dini disa nga gjërat në shtëpi, të cilat mund të jenë duke ju sjellë insekte.
1 – Librat e vjetër
Çdo letër e vjetër mund të tërheqë insekte. Kjo përfshin libra të vjetër, pirg gazetash, letra. Nëse nuk doni t’i hidhni, vendosini në një enë plastike që mund të mbyllet fort.
2 – Llamba të bardha
Drita e ndritshme e bardhë është më tërheqëse për insektet. Në të kundërt, dritat e verdha, rozë dhe portokalli janë më pak tërheqëse. Shumica e llambave LED janë një zgjedhje e mirë për të pasur në shtëpinë tuaj sepse drita e bardhë që ata prodhojnë nuk është në të vërtetë e bardhë, por një përzierje e ngjyrave të ndryshme të lehta. Megjithatë, ka disa përjashtime dhe disa drita LED tërheqin insektet. Pra, është më mirë t’i zëvendësoni ato me llamba që lëshojnë ngjyra më të ngrohta.
3 – Kuti kartoni
Buburrecat, mizat, termitet dhe insekte të tjera gjithashtu pëlqejnë të ushqehen me kuti kartoni dhe ngjitësin që i lidh ato. Pra, është më mirë të hiqni qafe kutitë e vjetra të kartonit.
4 – Druri
Grerëzat tërhiqen nga druri i papërfunduar, veçanërisht nëse ai ka vrima në të. Ato shpojnë drurin dhe vendosin vezë atje. Kështu që është e rëndësishme të siguroheni që të mos mbani pirgje me dru zjarri në shtëpi dhe të siguroheni që gardhet dhe çatitet të jenë të trajtuara me pesticide.
5 – Lagështia e lartë
Mund t’i gjeni në bodrum, banjë ose në kuzhinë përreth zonës së lavamanit. Për të kontrolluar lagështinë, sigurohuni që sistemi i kullimit po funksionon si duhet dhe se nuk ka ndonjë rrjedhje.
6 – Bimët
Bimët e shtëpisë janë një tjetër gjë që tërheq insekte në shtëpi dhe kjo mund të ndodhë sepse nuk po kujdeseni për to si duhet. Për shembull, nëse i mbingarkoni me ujë ose nëse ka ujë në mbajtësen e tyre, kjo krijon kushtet e për insektet. Gjithashtu është e rëndësishme të siguroheni që ka lëvizje të mjaftueshme të ajrit në dhomë.
7 – Ushqim dhe pije
Nëse keni pemë ose perime të pjekura, hidhni ato ose vendosini në një enë të mbyllur fort. Gjithashtu mbani me kujdes lëngjet e ëmbla ose të thartuara. Fshini çdo derdhje dhe mos lini kanaçe dhe shishe të hapura.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *