8 përfitimet e shëndetit nga luleshtrydhja

0
Shpërndaje lajmin

Dredhëzat nuk ekzistojnë vetëm për të treguar formën e bukur të tyre dhe ngjyrat, por gjithashtu ofrojnë një numër përfitimesh për njerëzit.
Disa nga këto janë:
 
Ruajnë shëndetin e syve
Disa anti-oxidants, të tilla si vitaminë C dhe flavonoids janë të pranishëm në luleshtrydhe, të cilët mund të luftojnë zhvillimet që lidhen me sëmundjet e moshës së syrit, të tilla si kataraktet dhe degjenerimi makular.
Ruajnë një sistem të shëndetshëm të tretjes
Luleshtrydhet përmbajnë shumë fibra por pak kalori.
Kundra infeksioneve
Ato përmbajnë një përbërje kimike të quajtur fenol, i dobishëm në luftën kundër çrregullimeve inflamatore.
Kundra kancerit
Kombinimi i përbërësve antioxidant dhe anti-inflamator që gjenden në luleshtrydhe janë të njohur në luftën kundër formave të ndryshme të kancerit.
Ruajnë sistemin imunitar
Një filxhan luleshtrydhe përmban 136 për qind vitaminë C, një antioksidant që është efektiv në uljen e presionit të gjakut dhe ruajtjen e sistemit imunitar.
Ruajnë shëndetin e kockave
Vitamina K, kalium dhe  magnezi në luleshtrydhe janë gjithashtu të rëndësishme për shëndetin e kockave.
Ruajnë shëndetin e zemrës
Disa përbërës, të tilla si vitamina B që është e pranishme në luleshtrydhe shërben gjithashtu për forcimin e muskujve të zemrës dhe ndihmon atë të funkionojë më mirë.
Ruajnë funksionin e trurit
Antioksidantë të tilla si vitamina C dhe fitokimikët në luleshtrydhe konsiderohen në gjendje për të ruajtur dhe përmirësuar funksionin e trurit. Përveç kësaj, luleshtrydhet janë gjithashtu të pasura me jod që mund të ndihmojë në ruajtjen e funksionit të trurit dhe sistemit nervor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *