99 % e sirenave në Zvicër punojnë “pa të meta”

0
Shpërndaje lajmin

99% e sirenave fikse të testuara dje në gjithë Zvicrën kanë punuar “pa të meta”. Mesazhet e informacionit përmes aplikacionit Alertswiss gjithashtu u transmetuan me sukses. Në total, më shumë se 14 milionë njoftime shtytëse u dërguan, tha Zyra Federale për Mbrojtjen Civile (FOCP), transmeton albinfo.ch.
Në orën 13:30 u dëgjuan pothuajse të gjitha më shumë se 5000 sirenat e palëvizshme të Zvicrës. Tashmë në dy vitet e fundit, 99% e të gjitha sistemeve në Zvicër e kanë kaluar testin e urgjencës. Në vitin 2021 përqindja ishte 98%. “Duke testuar sirenat çdo vit dhe duke i riparuar ato nëse është e nevojshme, funksionaliteti i lartë i sistemit mund të ruhet,” tha një zëdhënës i UFPP për Keystone-ATS. Në kantonet Zug dhe Basel-Stadt, për shembull, të gjitha sirenat aktive funksionuan në mënyrë perfekte. Në Cyrih dhe Solothurn ranë 99% e fikseve.
Në të njëjtën kohë me aktivizimin e sirenave, çdo kanton publikoi një komunikim në faqen e internetit dhe dërgoi një njoftim shtytës përmes aplikacionit celular Alertswiss. Duke qenë se ky ishte një test, u dërgua një njoftim për nivelin e “informacionit”, i cili për rrjedhojë nuk gjeneron tingullin e sirenës në pajisjet celulare, sqaroi FOCP. Për të transmetuar 26 komunikimet kantonale dhe njoftimin kombëtar, sistemi dërgoi rreth 14 milionë njoftime shtytëse gjatë testit.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *