A do të ketë Zvicra karburant të mjaftueshëm dimrin e ardhshëm?

Shpërndaje lajmin

Në funksion të pasigurive për furnizimin me benzinë ​​të lidhur me pushtimin rus të Ukrainës, Këshilli Federal po merr masa për të siguruar sasi të mjaftueshme për dimrin e ardhshëm, veçanërisht pasi rreth gjysma e naftës së përdorur në Zvicër vjen nga Rusia, njofton albinfo.ch.
Zvicra nuk është pjesë e marrëveshjeve të solidaritetit brenda BE-së për furnizimin reciprok të benzinës në rast emergjence.
Ndër masat që po ndërmerren nga qeveria është lejimi i kompanive të ndryshme në sektorin e energjisë që të bëjnë blerje të përbashkëta dhe të marrin kapacitet shtesë magazinimi jashtë vendit, pasi Zvicra nuk ka kapacitete të mjaftueshme të stokut.
Për më tepër, autoritetet duan të përshpejtojnë prodhimin vendor të energjive të rinovueshme për të pakësuar varësinë e vendit nga nafta, benzina dhe energjia elektrike e importuar.
Zvicra tashmë e ka bërë këtë “por shumë pak është arritur në dhjetë vjetët e fundit”, sipas Simonetta Sommaruga, kreu i Ministrisë së Energjisë.
“Tani është thelbësore të përshpejtohet ritmi i tranzicionit”, tha ajo. /Albinfo.ch

Leave a Reply

Your email address will not be published.