September 24, 2021

A duhet të jetë e obligueshme vaksina nga punëdhënësit në Zvicër

Shpërndaje lajmin

Nga 1,500 persona të anketuar nga firma këshilluese Deloitte, 49% besuan se vaksinimi ishte një çështje private dhe se punëdhënësi duhet të qëndronte larg tij, sipas rezultateve.

Midis 51% që menduan se punëdhënësi i tyre duhet të përfshihej, një shumicë (59%) dëshironin që punëdhënësi i tyre të rekomandonte marrjen e vaksinës Covid. Pak më shumë se gjysma donte inkurajim të mëtejshëm në formën e stimujve, të tilla si shpërblime ose rregullimi i takimeve të vaksinimit. Sidoqoftë, vetëm një pakicë (16%) besonte se vaksinimi duhet të jetë një parakusht për ndërmarrjen e disa aktiviteteve të punës, përcjell albinfo.ch.

Megjithëse nuk kishte dallime të dukshme në rezultate midis grupeve të moshës ose rajoneve, sipas Deloitte, punëtorët në ndërmarrjet më të mëdha ishin disi më të hapur ndaj punëdhënësve të tyre duke ndikuar në mënyrë aktive në vaksinimin midis stafit sesa ata që punojnë për ndërmarrje të vogla ose të mesme.

Që nga marsi, punëdhënësit zviceranë mund të kryejnë teste të rregullta Covid-19 midis stafit mbi një bazë vullnetare, si pjesë e një iniciative testimi masiv të financuar nga qeveria që synon të kufizojë më tej përhapjen e varianteve të reja të virusit.

Megjithatë, shumica e kantoneve nuk kanë filluar ende vaksinimin e njerëzve në moshë pune.

Sipas një sondazhi të bërë nga Swiss Broadcasting Corporation, kompania mëmë e SWI swissinfo.ch, në janar 41% e njerëzve thanë se ishin të gatshëm të merrnin vaksinën, nga 16% në tetorin e kaluar. Rreth 24% nuk kanë dashur të vaksinohen.

Deri më sot, rreth 8% e popullsisë zvicerane është vaksinuar plotësisht kundër koronavirusit.

 


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *