September 20, 2021

A e dini se cilët numra duhet të telefononi në rast emergjence në Zvicër?

Shpërndaje lajmin

Edhe nëse i dini numrat, kur në të vërtetë ndodh një urgjencë, mund të mos jeni në gjendje t’i kujtoni. Kjo shpesh ndodh kur njerëzit e gjejnë veten në situata stresuese dhe nuk po mendojnë qartë, shkruan The Local, përcjell albinfo.ch.

Kjo është arsyeja pse ju duhet t’i keni këto numra të ruajtur në telefonin tuaj dhe lehtësisht të arritshme.

Ndërsa ne nuk mund t’i mbulojmë të gjithë numrat që mund t’ju duhen në të gjitha rrethanat, këto janë ato më thelbësoret.

Policia: 117

Shërbimi zjarrfikës: 118

Ambulanca / urgjencat mjekësore: 144

Urgjencat e helmit: 145

Shpëtimi i helikopterit Rega: 1414

Shpëtimi në mal: 1415

Linja telefonike për ndihmë në ankth: 143

Mbështetje për fëmijët dhe adoleshentët në fatkeqësi: 147

Shërbimi i urgjencës së trafikut dhe avari i makinës: 140

Të gjithë këta numra veprojnë 24 orë në ditë, shtatë ditë në javë.

Ndërsa ato janë të njëjta në të gjithë Zvicrën, gjuha në të cilën ata janë përgjigjur varet nga rajoni gjuhësor në të cilin ndodheni.

Mos harroni: këto numra duhet të përdoren vetëm në raste urgjente.

Këto janë numrat më të rëndësishëm dhe potencialisht shpëtues të jetës që të gjithë duhet të dinë në Zvicër.

Numrat e tjerë që ju mund të gjeni të dobishëm gjithashtu janë ata që i përkasin pandemisë:

Coronavirus Infoline: 058-463- 0000, nga ora 6 e mëngjesit deri në ora 11 e mbrëmjes çdo ditë

Vaksinimi COVID-19 infoline: 058-377- 8892, nga 6 në mëngjes deri në 11 pasdite

Këto janë numra në të gjithë vendin, por është gjithashtu mirë të dini se ku të telefononi lokalisht në rast se keni pyetje ose keni nevojë për informacion në lidhje me zonën tuaj.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *