A është vërtet Zvicra një “parajsë e oligarkëve”?

0
Shpërndaje lajmin

Komenti i famshëm që nga pushtimi është fokusuar në atë se sa të përhapura janë paratë ruse në Zvicër, përcjell albinfo.ch.
Gazeta zvicerane NZZ tha se Zvicra gjatë viteve u bë një “parajsë për oligarkët rusë”, me pak kufizime me kusht që njerëzit të mund të investonin mjaftueshëm për të qëndruar.
Jon Knight shkroi në revistën FAZ të Gjermanisë se struktura rregullatore lejuese e ka bërë Zvicrën një “strehë piratësh” për Rusinë dhe oligarkët e saj.
“Zvicra është shumë shpesh pika e kontaktit për njerëzit që jo gjithmonë ndjekin ligjin. Spektri është i gjerë, duke filluar nga sipërmarrësit që japin ryshfet nga këtu, te shoqatat sportive me anëtarë të korruptuar, tek institucionet financiare që janë të hapura për pushtetarët dhe oligarkët… (Zviceranët) nuk duan më të jenë porti ku piratët takohen për të blerë gjithçka që u nevojitet për bastisjet e tyre”.
Ndërsa Zvicra ka ndërmarrë disa hapa për të frenuar praktikën, duke përfshirë vendosjen e sanksioneve ndaj disa prej elitës ruse, NZZ raporton se pak rusë në Zvicër kanë frikë nga humbja e aseteve të tyre në afat të gjatë.
“Për momentin, oligarkët nuk duhet të kenë frikë se autoritetet zvicerane do t’u konfiskojnë pronat dhe makinat e tyre luksoze, siç është rasti në Francë dhe Britaninë e Madhe”. /Albinfo.ch
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *