A mund t’i paguaj faturat e mia zvicerane me para në dorë?

0
Shpërndaje lajmin

Ju mund të jeni shumë i ri për t’u mbajtur mend, ose ndoshta nuk keni jetuar në Zvicër në atë kohë, por në vitet 1980 dhe 90, njerëzit shkonin në zyrën postare me kartëmonedha 1000 franga, fletëpagesa dhe një libër ditar. Ata paguanin të gjitha faturat e tyre në dritare, me çdo transaksion të regjistruar dhe të vulosur në libër.
Kjo ishte një pamje e zakonshme në ditët para kompjuterëve dhe e-banking, shkruan The Local, përcjell albinfo.ch.
Megjithatë, në ditët e sotme, shumica e njerëzve preferojnë të përdorin mënyra më moderne dhe shumë më pak të mundimshme për të paguar faturat e tyre, duke përdorur fletëpagesat e koduara me QR të ofruara nga secili përfitues.
Mund të skanoni kodin duke përdorur aplikacionin celular nga banka juaj. Pasi ta bëni këtë, të dhënat do të transmetohen automatikisht në e-banking tuaj.
Disa institucione financiare gjithashtu u japin klientëve të tyre mundësinë e skanimit të faturave QR në desktop duke përdorur kamerat e internetit, përcjell tutje albinfo.ch.
Po sikur të preferoni të përdorni para?
Pavarësisht nëse është për shkak të mbingarkesës së tradicionalizmit ose tepricës së kujdesit (ose thjesht duke mos qenë aq i zgjuar në teknologji), ju mund të dëshironi të zvogëloni trendin dhe të paguani faturat tuaja me para.
Ti mundesh.
E tëra çfarë ju duhet të bëni është të çoni fletëpagesat tuaja QR në një zyrë postare ose të përdorni fletëpagesat bosh që ajo ofron, të cilat duhet t’i plotësoni vetë me të gjitha informacionet përkatëse si IBAN-i i marrësit, adresa dhe shuma e paguar.
Ju gjithashtu duhet të vendosni informacionin tuaj në faturën e shkëputshme.
Ju më pas i paraqisni këto letra në dritare dhe paguani shumën përkatëse në para të gatshme.
Dhe nuk duhet të mbani më një ditar me vete.
Punonjësi i postës do të vulos pjesën e shkëputshme të fletëpagesës, e cila do të jetë një faturë për (dhe provë) e pagesës suaj, përcjell tutje albinfo.ch.
A ka ndonjë disavantazh të pagesës në para?
Jo për ju, por për marrësit e pagesës suaj, po.
Ndërsa këto transaksione janë pa pagesë për ju, marrësi duhet të paguajë një tarifë që është proporcionale me shumën, sipas faqes së konsumatorit Moneyland.
Pra, sa më shumë para të paguani në sportelin e postës, aq më e lartë do të jetë tarifa për marrësin.
Mund të paguani personalisht?
Ju mund të mendoni se kjo është një mënyrë vërtet e vjetëruar për të shlyer faturat tuaja, por ka ende disa individë, shpesh pensionistë, të cilët në fakt preferojnë të shkojnë drejtpërdrejt në zyrën në fjalë dhe të paguajnë tarifat e tyre komunale, si uji, rryma, apo shërbime të tjera. personalisht.
Nëse kjo është mënyra juaj e preferuar e pagesës, sigurohuni që të kërkoni një faturë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *