A paraqet shqetësim rritja e diskriminimit racor në Zvicër

Shpërndaje lajmin

Vitin e kaluar 630 raste të diskriminimit u raportuan në Zvicër, 58 raste më shumë se në vitin 2020, sipas Komisionit Federal Kundër Racizmit (CFR).
Dhe, këto raste kanë të bëjnë me sjellje në vendin e punës, në shkolla, si dhe u drejtoheshin njerëzve me ngjyrë dhe myslimanëve, raportoi CFR.
Megjithatë, ky numër nuk është një pasqyrim i saktë i ksenofobisë në Zvicër; kjo thjesht tregon se po raportohen më shumë raste, sipas Giulia Reimann të CFR, sipas së cilës shifrat zyrtare janë vetëm “maja e ajsbergut”, ngase mund të ketë më shumë raste që nuk raportohen, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.
Pra, ky fenomen është shqetësues dhe duhet të mbahet nën kontroll, vlerësojnë njohësit e këtyre zhvillimeve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *