A u intereson të huajve të votojnë në Zvicër?

0
Shpërndaje lajmin

Të huajve në Zvicër duket se nuk u intereson nëse mund të votojnë në vend apo jo – dhe nëse munden, do të votonin për partitë që nuk duan që të huajt të votojnë në radhë të parë.
Një studim i madh nga grupi mediatik Tamedia tregon se 15% e jozviceranëve do të votonin për Partinë Popullore Zvicerane të krahut të djathtë, e cila kundërshton ashpër votimin e të huajve, por dy herë më shumë nuk kanë gjithsesi interes për të votuar.
Në fakt, 22% e të huajve pajtohen se nuk duhet të jenë në gjendje të votojnë, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.
Por sondazhi duket se mbështet opinionin e atyre që duan të drejtën e votës për jozviceranët, të cilët thonë se nuk do të ndikonte gjithsesi në balancën e pushtetit në vend.
Michael Buffat, deputet i Partisë Popullore të Zvicrës, thotë se nuk është i befasuar me thirrjet e partisë së tij për të huajt, pasi temat e tyre prekin të gjithë ata që jetojnë në vend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *