Shpërndaje lajmin

Aeroporti i Cyrihut dëshiron të zgjasë gjatësinë e të dy pistave të tij.

Pavarësisht aviacionit që goditet keq nga pandemia – lëvizja tregon se aeroporti është i sigurt për të ardhmen.

Ai dëshiron t’i zgjasë ato me rreth 350 metra. Një pistë do të ishte e gjatë gati 3 km dhe tjetra 3.5 km, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Aeroporti bënë të ditur se pistat më të gjata do të ishin më të sigurta dhe do të çonin në më pak vonesa.

Është e mundshme që zgjatjet do të duhet të miratohen me një referendum dhe puna nuk do të fillojë më shpejt deri në vitin 2030.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *