Aksidentet me motor janë në rritje

0
Shpërndaje lajmin

Të rinjtë zviceranë mund të marrin lejen e vozitjes së motoçikletës që nga mosha 16 vjeç. Që nga ajo kohë, mund të konstatohet se aksidentet e rënda midis 15-17 vjeç janë dyfishuar, shkruan RTS.
Për 2 vjet, të rinjtë zviceranë mund të marrin patentën e motorit 125 cc. Gjithnjë e më shumë prej tyre po e shfrytëzojnë atë, por jo pa pasoja, pasi numri i aksidenteve të rënda nga 15 deri në 17-vjeçarët janë dyfishuar.
Në vitin 2022, më shumë se 120 të rinj të moshës 15 deri në 17 vjeç u plagosën rëndë në një aksident me motor, dy të tjerë vdiqën. Një shifër që është dyfishuar që nga ulja e moshës së licencës në 16 vjeç, përcjell albinfo.ch.
Nga Zyra për Parandalimin e Aksidenteve thonë se “nëse kjo prirje do të vazhdojë, mund të jetë e nevojshme të bëhen ndryshime në ligj. Sepse aktualisht dyshojmë se vetëm masat edukative mund ta ndalojnë këtë zhvillim”.
Rekomandimet e zakonshme janë të vozitni me automjet në gjendje të mirë, të keni pajisje mbrojtëse dhe të adoptoni drejtimin mbrojtës, përcjell albinfo.ch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *