Albin Kurtit i vjen kërkesa e re që nuk do t’ju pëlqejë veteranëve/ Kërkohet hetim i ri për këta eprorë të UÇK-së!

Shpërndaje lajmin

Organizatat e dala nga lufta e UÇK-së, nuk janë duke rreshtur së kërkuari rritjen e pagës për veteranët e Iυftës
Edhe në kohën kur Qeveria e Kosovës ka premtuar një zgjedhje të mirë për ta, krerët e oranizatave të OVL-UÇK-së, nuk po pajtohen dhe nuk po zmbrapsen së ndaluri për kërkesat e tyre.
Ata duan që paga e veteranëve të Ιυftës të jetë e njëjtë me pagën minimale në Kosovë.
Por me këtë nuk po pajtohet Qeveria e cila me ngulm po kërkon pastrimin e listave të veteranëve.
Deri më tani, është zvarritur mjaftë shumë hetimi i detajuar për këtë skaηdaΙ të numrit të madh të veteranëve.
Në këtë rast, duhet të hulumtohen shumë arsye, përveç numrit të madh të veteranëve, se kush janë edhe eprorët dhe komandantët që e rritën numrin e veteranëve pa qenë pjesë e Ιυftës së UÇK-së.
Kështu po mendon eksperti i sigurisë Hajrullah Tërnava, i cili shton se, meqense eprorët kanë lëshuar certifikata të rrejshme për ata që fare s’kanë qenë të mobolizuar apo pjesëmarrës në Ιυftë, dhe nëse konstatohet dhe argumentohet për ata eprorë se iu kanë nënshkruar ato certifikata të rrejshme, ndaj tyre duhet të ngritën procedura gjγqësσre si organizator të këtij lloji të kr imit të σrgaηizυar, si dhe të konstatohet qëllimi kryerjes së këtij lloji të këtij kr imi, dhe ndaj tyre të ndërmerren masa edhe më rigoroze, dhe në këtë mënyrë njëherë e përgjithmonë të kryhet ky proces që po zgjatë tani e shumë vite.
Tërnava pohon se, mund të dyshohet se edhe përbrenda eprorëve paska pasur tendenca dhe moηtime të qëllimshme për devalvimin e tyre si personalitete.

Leave a Reply

Your email address will not be published.