January 25, 2022

Albinfo.ch ju sjell masat për të gjitha kantonet ku jetoni në Zvicër

Shpërndaje lajmin

Fillimisht duhet të theksohet se maskat janë të detyrueshme në shkollat ​​e disa kantoneve zvicerane.

Qeveria tha se rregullat e reja Covid duhet të vendosen në një nivel kantonal dhe jo në nivel federal. Albinfo ju sjell masat që janë paraparë për zonën tuaj të Zvicrës.

Duke folur më 24 nëntor, ministri i Shëndetësisë, Alain Berset, tha se pandemia po evoluonte ndryshe nga një rajon zviceran në tjetrin; pasi masat mbarëkombëtare nuk janë ende të nevojshme, ai u kërkoi zyrtarëve kantonalë të zbatojnë kufizimet e tyre, në varësi të situatës epidemiologjike në territoret e tyre.

Duke parashikuar një rritje të infektimeve me Covid, Presidenti zviceran, Guy Parmelin, u shkroi një letër kantoneve, duke u kërkuar atyre të përgatisin spitalet e tyre për një rritje të pacientëve me Covid.

 

Masat shtrënguese mbarëkombëtare në Zvicër – KLIKO

Më poshtë është një përmbledhje se cilat masa janë vendosur në secilin kanton. Këto janë si shtesë e masave të vendosura në nivel kombëtar. Për një përmbledhje të masave në fuqi në nivel kombëtar, klikoni këtu.

 

Aargau

Në shkolla duhet të vihen maska ​​nga klasa e pestë e lart, transmeton albinfo.ch.

Certifikatat e Covid janë të nevojshme për të vizituar spitalet dhe objektet e kujdesit.

Punonjësit në këto objekte ose duhet të vaksinohen, të shërohen ose të testohen të paktën një herë në javë.

 

Appenzell Ausserrhoden

Të gjithë nxënësit e shkollave të mesme dhe mësuesit në shkollat ​​e mesme duhet të mbajnë maskë.

 

Appenzell Innerrhoden

Certifikatat Covid kërkohen për të punuar ose vizituar spitale dhe objekte të kujdesit. Maska duhet të vishen në zonat e brendshme, si dhe në zonat e jashtme të ngarkuara si nënkalimet e stacionit të trenit dhe zonat e këmbësorëve.

Nxënësit e shkollave të mesme i nënshtrohen testimit të rregullt.

 

Qyteti i Bazelit

Nga 6 dhjetori, ngjarjet me më shumë se 300 persona duhet të raportohen te zyrtarët kantonalë.

Konsumi në restorante dhe bare duhet të bëhet në tavolina, pra pa vend qëndrimi.

Maskat kërkohen në shkolla nga klasa e pestë, me maska ​​të rekomanduara nga klasa e parë dhe e katërt.

Certifikatat e Covid janë të nevojshme për të vizituar spitalet dhe objektet e kujdesit.

 

Bernën

Nga data 29 nëntor deri më 23 dhjetor, “të gjithë personat mbi 12 vjeç që marrin pjesë në një ngjarje, një treg, një panair të specializuar apo ndonjë ngjarje publike duhet të mbajnë maskë për fytyrën, pavarësisht nëse aksesi është i kufizuar apo jo për mbajtësit e një certifikate”, thanë autoritetet kantonale.

Detyrimi për mbajtjen e maskës shtrihet në ambientet e jashtme të dhomave të pritjes së transportit publik, si dhe në aksesin në transportin publik.

Gjithashtu kërkohen maska ​​në shkolla, për vizita në spitale, shtëpi pleqsh dhe ambiente për personat me aftësi të kufizuara.

Autoritetet e Bernës i kanë ndërmarrë këto hapa “për të shmangur sa më shumë që të jetë e mundur nevojën për mbylljen e sektorëve të tërë ose të pjesshëm të aktivitetit, siç ka ndodhur në të kaluarën.

Zgjatja e detyrimit për mbajtjen e maskës në shkolla është fillimisht e vlefshme deri më 24 janar 2022. “Qeveria e Bernës po monitoron vazhdimisht zhvillimet. Nëse është e nevojshme, do të zgjerojë ose të përshtatë këto masa”.

 

Friburgu

Maska kërkohen në shkolla që nga klasa e pestë nëse ka pasur një rast Covid në klasë.

Nëse në shkollë ka pasur disa raste me Covid, kërkohen maska ​​për të gjithë shkollën.

 

Gjenevës

Gjeneva këtë javë zgjeroi gjithashtu kërkesën e saj për maska ​​për fëmijët në klasën e pestë e lart.

Gjithashtu nga nëntor, “kantoni ka rifutur mbajtjen e detyrueshme të maskave në ambiente të mbyllura, ngjarje ose zona të tjera të aksesueshme për publikun, si dhe në zonat e mbyllura të vendeve të punës dhe qendrave të trajnimit”, thanë autoritetet.

Të gjithë mbi moshën 12 vjeç duhet të respektojnë këto rregulla.

Megjithatë, këto masa nuk zbatohen për “institucionet e krijuara për vallëzim”, pasi verifikimi i certifikatave Covid kërkohet në këto vende, tha kantoni.

 

Glarus

Maska kërkohen në shkollën në Glarus vetëm nëse ndodh një shpërthim në shkollë.

 

Graubünden

Klasat e treta e lart duhet të mbajnë maskë që nga data 13 dhjetor.

 

Jura

Maskat duhet të vishen në ngjarjet e brendshme me më shumë se 300 persona, edhe nëse kjo ngjarje tashmë është e kufizuar në ‘2G’.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *