Alkooli në Migros, çfarë thotë sondazhi nga zviceranët

0
Shpërndaje lajmin

Ideja që alkooli shitet në degët e Migros-it duket se nuk i bind zviceranët. Sipas një sondazhi të Tamedias, 58% thonë se janë të vendosur kundër ndryshimit, ndërsa 38% do të ishin në favor të risisë. Pjesa e të pavendosurve ndalet në 4%. Veçanërisht, është pjesa më e vjetër e popullsisë që shfaq skepticizëm: tek të 65-at mbi 65-vjeç, përqindja e jo arrin në 67%. Sa më shumë të ulet mosha, aq më shumë ulet numri i kundërshtarëve. Nga mosha 50 deri në 64 vjeç, 61% nuk ​​do të donin t’i jepnin fund kësaj tradite, midis moshës 35 dhe 49 vjeç kjo normë bie në 55%, ndërsa tek më të rinjtë (18-34 vjeç) mbretëron ekuilibri, duke qenë se 48% janë pro dhe 45% kundër, transmeton albinfo.ch.
I kryer më 19 dhe 20 prill, anketa online përfshiu 9673 persona. Marzhi statistikor i gabimit është +/- 1,7 pikë përqindje.
Koha deri më 4 qershor për të votuar
Rreth 2.3 milionë anëtarë të dhjetë kooperativave rajonale Migros kanë kohë deri më 4 qershor për të votuar këtë masë. Sipas faqes së internetit të shpërndarësit të madh, ata do t’i marrin dokumentet në fillim të majit. Nga data 16 e muajit të ardhshëm do të mund të shprehet edhe në supermarkete. Numërimi i votave do të bëhet nga 7 qershori. Migros tregon se rezultatet ka të ngjarë të dihen një javë më vonë. Ndalimi i shitjes së alkoolit, i cili ka mbi 100 vjet që është në fuqi, do të hiqet vetëm nëse shumica e dy të tretave deklarohen pro, transmeton tutje albinfo.ch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *