Anëtarët e kabinetit zviceran duhet të mbajnë përfitimet e tyre

0
Shpërndaje lajmin

Kohët e fundit këshilltarët federalë, ose anëtarët e kabinetit humbën kartën e tyre të lirë të skive. Këtë javë Parlamenti votoi nëse ata duhet të jenë në gjendje të mbajnë përfitimet e tyre të tjera, raportoi RTS, transmeton albinfo.ch.
Këto përfitime përfshijnë leje treni të klasit të parë falas për veten dhe partnerët e tyre, dy makina – një për angazhime në punë dhe një tjetër për përdorim privat, abonime telefonike falas dhe pensione të përjetshme pas largimit nga puna. Pensionet e përjetshme janë 50% e pagës së rregulluar me inflacion prej 472,958 CHF që ata marrin secili gjatë detyrës. Për t’u kualifikuar për këto pensione, ata duhet të kalojnë të paktën katër vjet në këtë rol.
Në fund Parlamenti votoi 98 kundrejt 85 për të ruajtur përfitimet aktuale. Duke argumentuar në favor të përfitimeve aktuale, Vincent Maître, një parlamentar nga Partia e Qendrës në Gjenevë, i tha RTS se këta njerëz punojnë 7 ditë në javë nga 80 deri në 100 orë në javë pothuajse pa pushime, ndërkohë që mbajnë përgjegjësi të mëdha.
Yvan Pahud, një parlamentar nga Partia Popullore Zvicerane (UDC/SVP), duke folur në mbështetje të kolegut të partisë së tij, Thomas Burgherr, i cili parashtroi mocionin, vuri në dyshim pensionet bujare të përjetshme. Katër vjet punë, për një pagesë gjithë jetën.
Qeveria federale e Zvicrës është nën presion për të gjetur kursime ose për të rritur taksat për të financuar mungesat e vazhdueshme buxhetore. Duket se asnjë kosto nuk është vënë në pikëpyetje.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *