Aprovohet blerja e filialeve të CS në Amerikë

0
Shpërndaje lajmin

Bordi i Guvernatorëve të Rezervës Federale miratoi të premten blerjen nga UBS Group AG të filialeve amerikane të Credit Suisse, duke larguar kështu edhe një pengesë në finalizimin e marrëveshjes së shpëtimit të ndërmjetësuar nga Zvicra, shkruan swissinfo.ch, përcjellë albinfo.ch.
UBS është zotuar t’i japë bankës qendrore amerikane një plan zbatimi për të kombinuar biznesin dhe operacionet e saj amerikane me ato të Credit Suisse brenda tre muajve nga përfundimi i marrëveshjes, u tha nga bordi në një deklaratë, shkruan swissinfo.ch. Plani do të përfshijë kërkesa më të rrepta duke përfshirë standardet e likuiditetit për bankën, për shkak të rritjes së madhësisë së institucionit, thuhet në deklaratë, përcjellë albinfo.ch.
Bankës qendrore të SHBA-së i kërkohet të kryejë një rishikim të bashkimeve të bankave kur një bankë me më shumë se 250 miliardë dollarë (223 miliardë CHF) aktive totale blen çdo aksion me votim të një kompanie me aktive prej 10 miliardë dollarësh ose më shumë, raporton swissinfo.ch, përcjellë albinfo.ch.
UBS ka siguruar një miratim të përkohshëm nga rregullatorët antitrust të Bashkimit Evropian në fillim të këtij muaji, por ende duhet të kërkojë leje sipas rregullave të bashkimit të BE-së. Banka e Anglisë ka miratuar marrjen në Mbretërinë e Bashkuar, thanë për Reuters njerëz të njohur me procesin, përcjellë albinfo.ch.
UBS beson se me këtë marrëveshje do të krijohet një biznes me më shumë se 5 trilion dollarë në totalin e aktiveve të investuara. Sipas marrëveshjes së blerjes, mbajtësit e obligacioneve Credit Suisse nuk do të marrin asgjë, ndërsa aksionarët, të cilët zakonisht renditen nën zotëruesit e obligacioneve për sa i përket kompensimit, do të marrin 3.23 miliardë dollarë, shkruan swissinfo.ch, përcjellë albinfo.ch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *