Asnjëherë më parë një makinë klasike në Zvicër nuk është paguar aq shumë sa në vitin 2022

0
Shpërndaje lajmin

Një makinë e vjetër theu të gjitha rekordet në vitin 2022: Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé nga viti 1955 siguroi titullin “Makina më e shtrenjtë në botë” me të ardhura prej 143 milion dollarë amerikanë – rreth 134.2 milion franga zvicerane. Makina garash e Formula 1 222 kW/302 hp me një fustan coupe legal në rrugë, theu çmimin e mëparshëm rekord të paguar për një Ferrari 250 GTO nga viti 1962 në një ankand RM Sotheby në Shtutgart në maj, ekuivalenti i rreth 46 milionë frangave në ankand, përcjell albinfo.ch.
Besimi në të ardhmen e tregut
Magjepsja dhe çmimi i lartë i coupé Uhlenhaut rezulton nga njëra anë nga kombinimi i teknologjisë së sofistikuar të garave dhe trupit elegant të gëlltitjes, nga ana tjetër nga rrallësia e madhe. Modeli i shitur në ankand është një nga vetëm dy ekzemplarët. Makina e dytë është ende në pronësi të fabrikës. Përkundër faktit se ato u zhvilluan për gara, kupetë nuk u vozitën kurrë në gara, por shërbyen si makinë kompanie për inxhinierin e Mercedesit në atë kohë, Rudolf Uhlenhaut.
Mercedesi që thyen rekord nuk ishte një rast i izoluar. Në përgjithësi, shumë para u investuan në makina klasike vitin e kaluar: “2022 ishte ndoshta viti më i suksesshëm i ankandit të makinave të vjetra ndonjëherë,” përmbledh Frank Wilke nga vëzhguesi i tregut Classic Analytics. Kjo tregon rëndësinë e automobilave klasikë dhe sa i fortë është besimi në të ardhmen e këtij tregu.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *