December 2, 2021

Australianët, pa vizë në Zvicër nga janari 2022

Shpërndaje lajmin

Australianët do të lejohen të hyjnë në Zvicër pa vizë nga 1 janari 2022 dhe nga e njëjta datë, qytetarët zviceranë do të kenë akses në programin Australian të Punës dhe Pushimeve, njoftoi Sekretariati Shtetëror për Migracionin (SEM).

Aktualisht, australianët kanë nevojë për vizë për të hyrë në Zvicër për qëndrime të shkurtra që përfshijnë punë ose për qëndrime më shumë se 90 ditë. Sidoqoftë, që nga 1 janari 2022, viza nuk do të kërkohet më, pavarësisht nga qëllimi dhe kohëzgjatja e qëndrimit, tha SEM, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Kushtet e hyrjes të përcaktuara në legjislacionin zviceran dhe në rregulloret e Shengenit do të vazhdojnë të zbatohen, duke përfshirë kërkesën për të pasur mjetet financiare të nevojshme për qëndrimin.

Shtetasit australianë i nënshtrohen gjithashtu dispozitave që rregullojnë qëndrimin e shtetasve të huaj në Zvicër. Ata kërkojnë leje nëse planifikojnë të qëndrojnë në Zvicër për më shumë se tre muaj ose nëse synojnë të punojnë në Zvicër. Ata duhet të aplikojnë për leje nga autoriteti kompetent në vendin e tyre të synuar të banimit ose të punës përpara se të hyjnë në Zvicër.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *