Austri: Kopshtet përballen me mungesë personeli

0
Shpërndaje lajmin

Situata në kopshtet e Austrisë po bëhet gjithnjë e më shqetësuese, me fokus të veçantë në Vjenë, sipas një raporti të ORF, përcjell albinfo.at.
Të hënën sindikata e kopshteve ngriti alarmin, duke deklaruar se kopshtet publike në Vjenë po përballen tashmë me një mungesë prej 570 mësuesish fillorë apo staf pedagogjik. Personeli ekzistues është i mbingarkuar dhe më shumë individë po vendosin të mos ndjekin një karrierë në këtë fushë. Për të evidentuar problemet, është planifikuar një grevë në Vjenë të martën.
Sipas sindikatës, mungesa e personelit në Vjenë është rritur me 14 për qind që nga fillimi i vitit. Situata aktuale e ka shtyrë stafin ekzistues në kufijtë e tyre, shpjegoi Judith Hintermeier, një edukatore dhe oficere federale e grave të sindikatës, në një intervistë për ORF.at.
Duhen zgjidhje urgjente dhe të shpejta për të zbutur situatën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *