Austria merr kritika në raportin e BE-së për korrupsionin

0
Shpërndaje lajmin

Një raport i fundit nga Grupi i Shteteve të Këshillit të Evropës kundër Korrupsionit (GRECO) përshkruan një pamje të pafavorshme të performancës së Austrisë, përcjell albinfo.at.
Sipas raportit, Austria renditet ndër vendet me zbatimin më të ulët të rekomandimeve. Konkretisht, 35 për qind e rekomandimeve nuk janë zbatuar. Vetëm tetë vende dolën më keq, me Lihtenshtajnin, Turqinë dhe Hungarinë që ishin më pak të përgjegjshme.
Rekomandimet ishin kryesisht rreth përmirësimit të sjelljes së anëtarëve të Parlamentit, gjyqtarëve dhe prokurorëve publikë. Në rastin e parlamentarëve, Austria ka zbatuar më pak se gjysmën e masave të sugjeruara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *