Banka Kombëtare e Zvicrës, gati të frenojë rritjen e frangut

Shpërndaje lajmin

Banka Qendrore e Zvicrës ka përsëritur zotimin e saj për të ndërhyrë në tregjet e valutës për të ndaluar një rritje të frangut, pasi flukset hyrëse të sigurta të shkaktuara nga lufta në Ukrainë e shtyn për një kohë të shkurtër monedhën mbi barazinë me euron.
Kursi i këmbimit euro/frang ra në 0,9910 në Azi brenda natës. Ky është niveli më i lartë për frangun që nga janari 2015, kur SNB papritur hoqi kufirin e saj mbi vlerën e frangut kundrejt euros.
“Frangu zviceran aktualisht kërkohet si një monedhë strehimi, së bashku me dollarin amerikan dhe jenin”, tha SNB në një deklaratë.
“Frangu zviceran vazhdon të jetë shumë i vlerësuar”, shtoi ai. “SNB mbetet e përgatitur për të ndërhyrë në tregun valutor nëse është e nevojshme”, shkruan swissinfo.ch, përcjell albinfo.ch.

Leave a Reply

Your email address will not be published.