Banka Kombëtare Zvicerane kujton kartëmonedhat e vjetra

Shpërndaje lajmin

Tani e tutje, kartëmonedhat e vjetra nuk do të pranohen më në Zvicër, transmeton albinfo.ch.

Banka Kombëtare Zvicerane (SNB) ka filluar një tërheqje të serisë së kartëmonedhave të 8-ta nga viti 1998.

Që nga 30 prilli 2021 “kartëmonedhat humbin statusin e tyre si mjet ligjor dhe nuk mund të përdoren më për qëllime pagese”, njoftoi SNB.

Sidoqoftë, shënimet mund të shkëmbehen në zyrat e parave të SNB-së në Bernë ose Cyrih, personalisht ose me postë. /Albinfo.ch


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *