Banorët e Bazelit u përballën me borxhin në rritje për çmimet e energjisë

0
Shpërndaje lajmin

Kur kostot e energjisë elektrike u rritën ndjeshëm në Zvicër në fillim të vitit 2023, Bazeli u godit me rritje më të konsiderueshme – midis 42 dhe 46 përqind – sesa banorët e shumë qyteteve të tjera, përcjell albinfo.ch.
Si rezultat i kësaj rritjeje, shumë banorë tani paguajnë qindra franga më shumë se më parë, duke shkaktuar vështirësi financiare, madje edhe detyrime të prapambetura në pagesën e faturave.
Sipas zëdhënëses Melanie Nussbaumer, qendra e këshillimit të borxhit të Bazelit dhe shoqata e qiramarrësve thonë se problemi i të paaftës për të paguar për shërbimin “shkakton stres te disa njerëz dhe një rreth vicioz fillon të kthehet”.
“Një stres i tillë, nga ana tjetër, mund të çojë në probleme shëndetësore. Kjo mund të shkaktojë edhe probleme në punë – kjo është një dinamikë e tërë që vihet në lëvizje – dhe në fillim mund të ketë vërtet vetëm faturën e kostos së ngrohjes.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *