Barinjtë me akademi nuk kthehen më në kullota, thotë specialisti

Shpërndaje lajmin

Specialisti i bujqësisë, Zef Gjeta tha se një bari nuk kthehet më në kullota nëse vjen njëherë në Tiranë.
Sipas tij akademia që po krijon Ministria e Bujqësisë është e panevojshme duke qenë se barinjtë kanë akademinë më të mirë paraardhësit e tyre.
Gjeta sugjeroi në “Mirëmëngjes” në Euronews Albania që investimin e akademisë ta përdorin për t’i çuar barinjve panel diellor, këpucë dhe rroba karakteristike.
Specialisti i bujqësisë theksoi se e gjithë struktura do të prishet nëse një bari largohet nga vendi i tij dhe do përfundojmë pa mish, por vetëm importe.
 
LEXONI GJITHASHTU:

30 për qind e tokës bujqësore e pashfrytëzuar
Historia e bujkut që punon tokën me gomar në Fishtë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *