Bazel: Parlamenti voton për 38 orë punë në javë, nga 42 sa është sot

0
Shpërndaje lajmin

Të mërkurën, Këshilli i Madh (Parlamenti) i Bazelit i ka dorëzuar qeverisë një mocion përkatës për javën 38-orëshe, të cilin e kishte votuar me 48 vota pro, 46 kundër dhe 1 abstenim, transmeton albinfo.ch.
Mocioni ishte paraqitur nga PS. Por edhe parlamentarë të SVP dhe LDP janë gjithashtu në mesin e bashkënënshkruesve.
Me uljen e kohës javore të punës nga 42 të sotme në 38 orë, me të njëjtat paga, kantoni mund të zgjidhë problemin e mungesës së punëtorëve të kualifikuar, shkruan bz.ch.
Është thjesht një fakt që orët e punës përbëjnë një faktor gjithnjë e më të rëndësishëm kur kërkojmë punonjës, thonë autorët e mocionit.
Deputetët e fraksioneve të djathta u kthyen kundër kërkesës. Shteti nuk duhet të përdorë paratë e taksave për të fituar avantazhe në konkurrencën për punëtorë të kualifikuar, është shprehur një zëdhënës i SVP.
Shteti si punëdhënës duhet të jetë konkurrues
Zëdhënësit e PS-së dhe GAB-së theksuan se kantoni ishte në një pozitë më të keqe sa i përket orarit të punës sesa sektorë të caktuar të sektorit privat, përcjell albinfo.ch
Përmenden me emër industria farmaceutike, por edhe disa degë vitale. Shteti punëdhënës duhet gjithashtu të jetë në gjendje të përfshihet në mënyrë konkurruese, thonë autorët e mocionit,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *