Shpërndaje lajmin

Bazeli po lufton përhapjen e mushkonjave tigër aziatike duke lëshuar larvicide.
Të dhënat treguan se dëmtuesi u përhap gjerësisht verën e kaluar dhe autoritetet shpresojnë ta frenojnë atë këtë vit.
Mushkonja është e aftë të bartë disa sëmundje tropikale, si dengoja dhe zika, transmeton albinfo.ch.
Banorët në kantonin Bazel mund të marrin larvicidin dhe pika të ndryshme. Ka edhe mënyra të tjera të thjeshta që njerëzit mund të reduktojnë përhapjen.
Autoritetet thonë se sigurohuni që çdo ujë i ndenjur të hidhet pasi vezët i mbijetojnë dimrit dhe më pas çelin në pranverë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *