BE-ja nis bisedimet për fondin ushtarak të Ukrainës prej 20 miliardë eurosh

0
Shpërndaje lajmin

Shefi i politikës së jashtme të Bashkimit Evropian propozoi të enjten një fond prej 20 miliardë eurosh për të paguar armët, municionet dhe ndihmën ushtarake për Ukrainën gjatë katër vjetëve, por plani do të ketë nevojë për më shumë shqyrtim nga qeveritë e BE-së përpara se të merret ndonjë vendim.
Propozimi i ri i një fondi të dedikuar të Ukrainës do të ndihmojë në vazhdimin e mbështetjes së vendeve anëtare për të mbuluar kostot e tyre të pajisjeve ushtarake të blera dhe të dhuruara, të tilla si municione, raketa dhe automjete të blinduara, thanë tre diplomatë të BE-së./Reuters

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *