BE pritet të shqyrtojë kërkesat për anëtarësim të Ukrainës, Gjeorgjisë dhe Moldavisë

Shpërndaje lajmin

Vendimi për të shqyrtuar aplikimet, të marra nga ambasadorët e BE-së, duhet të nënshkruhen nga Këshilli Evropian – por kjo po përshkruhet si një formalitet procedural.l, raporton BBC, përcjell Albinfo.ch.
Përfaqësuesit e përhershëm të shteteve anëtare diskutuan aplikacionet e pranuara gjatë javës së kaluar. Ndërsa në një takim të sotëm ranë dakord të ftojnë Komisionin të paraqesë një opinion për secilën.
Megjithatë mund të marrë pak kohë – një opinion nga Komisioni mund të marrë deri në 18 muaj për t’u përgatitur. Dhe nëse është i suksesshëm, procesi për t’u bashkuar me BE-në zakonisht zgjat me vite
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.