Befason senatori francez: Të hiqen pikat doganore mes Zvicrës dhe Francës

0
Shpërndaje lajmin

Thirrja e një senatori francez për të hequr të gjitha pikat doganore midis Francës dhe Zvicrës për të ndihmuar qarkullimin e trafikut po refuzohet nga të gjitha anët dhe politikanët e Gjenevës thonë se ai po humb pikën.
Përfaqësuesi i Haute-Savoie, Loïc Hervé, i përshkruan postat doganore si “shikane” dhe tregon mbingarkimin e përditshëm në Bardonnex.
Ai thotë se nuk ka ndalesa midis Francës dhe Belgjikës – dhe pyet pse nuk mund të bëhet këtu?
Megjithëse Zvicra është në tregun e vetëm të BE-së dhe është pjesë e Zonës Shengen, ajo nuk është në Bashkimin Doganor – që do të thotë se ka ende kontrolle mbi mallrat, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.
Parlamentari i Partisë së Gjenevës, Nicolas Walder, thotë se Senatori do të ishte më mirë të pyeste Parisin pse nuk investon më shumë në transportin publik ndërkufitar?
Ministri i Gjenevës, Mauro Poggia, thotë se mund të bëhet më shumë me skemat Park and Ride dhe u bën thirrje francezëve që të përputhen me mbështetjen financiare të ofruar nga Gjeneva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *