November 30, 2021

“Berisha është kundër procesit”, Nazarko: SHBA kërkon të stabilizoj rajonin, ndaj e shpallën “non grata”

Shpërndaje lajmin

Analisti Mentor Nazarko i ftuar në emisonin “Log.” është ka theksuar se SHBA po tenton të vendos një stabilizim në Ballkan. Sipas Nazarkos Berisha është kundër procesit dhe disa marrëveshjeve dhe për këtë arsye është shpallur non grata në këtë moment.

Më tej Nazarko ka thënë se Grenell i ka dhënë një “dorë shpëtimi” Berishës megjithatë nuk e ndihmon dot që të kalojë oqeanin.

“Këtë që shohim ca po ndodh. Amerikanët duan ta stabilizojnë rajonin, të mbyllin dialogun Kosovë Serbi. Duan kush kundërshton, Berisha ndaj është penalizuar nuk është penalizuar pse e ka bërë korrupsionin tani. Ju kujtua një gjë se pengon këto procese tani. Ky ishte hapja e firzamonikës. Republikanët apo Demokratët. Berishës në fakt ju ofrua, pavarësisht gjyles së rëndë. Ju ofruar nga Grenell një gomordare shpëtimi. Grenell është i fuqishëm. Lufta për kohën është e rëndësishme. Administrata e re Biden po hyn në procese të rëndësishme. Ai u penalizua për kundërvënie ndaj këtyre proceseve. E vërteta është se ai u penalizuar për këtë lloj kundërvënie. Grenelle i ka dhënë një mbështetje të fortë nuk e zgjidh hallin. Do ketë non grata të tjera dhe ky është instrumenti i ri. Edhe në Shqipëri do ketë të tjerë non grata. Grenell është para edhe si lobist. Biden po humb kuota dhe Trump po rritet në kuota. Grenell është me kuota të larta. Berisha po tenton të krijojë marrëdhënie se po të fitojnë Republikanët do të ketë marrëdhënie të mira.” tha Nazarko. / /


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *