Berlin: Mbi 50 policë të plagosur, 250 të arrestuar në trazirat e 1 Majit

Shpërndaje lajmin

Më shumë se 50 oficerë policie u plagosën dhe mbi 250 protestues u arrestuan pasi tubimet tradicionale të 1 Majit në Berlin u kthyen në dhunë, ka thënë të dielën Unioni i Policisë Gjermane.

Më shumë se 20 tubime të ndryshme u zhvilluan të shtunën në kryeqytetin gjerman dhe shumica dërrmuese e tyre ishin paqësorë. Sidoqoftë, një marsh i majtë prej 8.000 njerëzve nëpër Neukoelln dhe lagjen Kreuzberg të qytetit, i cili shpesh ka parë përplasje në dekadat e kaluara, u kthye në dhunë. Protestuesit hodhën shishe dhe gurë ndaj oficerëve dhe dogjën kontejnerë mbeturinash dhe paleta druri në rrugë.

“Ne nuk kemi ndonjë shifër përfundimtare, por në lidhje me më shumë se 50 kolegë të plagosur dhe më shumë se 250 ndalime, është e qartë se ne ishim larg nga një festë paqësore e 1 majit”, ka thënë Stephan Kelm, nënkryetari i Unionit të Policisë në Berlin.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *