Shpërndaje lajmin

Biden thotë se SHBA-ja ka dërguar më shumë se 50 milionë fishekë në Ukrainë, si dhe ka ofruar 10 sisteme anti-blinduar për çdo tank rus në Ukrainë.
Ai thotë se Shtëpia e Bardhë pothuajse ka shteruar autoritetin “tërheqës” që Kongresi autorizoi për Ukrainën muajin e kaluar.
Duke shpjeguar propozimin e tij për Kongresin, Biden thotë: “Në thelb ne jemi pa para – kjo është arsyeja pse sot, për të mbështetur Ukrainën, unë po i dërgoj kongresit një kërkesë buxheti shtesë për të mbajtur armët dhe municionet të rrjedhin në Ukrainë dhe të vazhdojë dërgimin e ndihmë ekonomike dhe humanitare.
“Ky financim adreson nevojat e ushtrisë në muajt kritikë në vijim dhe fillon kalimin në simptoma afatgjata të sigurisë për të penguar agresionin rus.”/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *