Bie vlera e kompanisë “Apple”

Shpërndaje lajmin

Apple ka humbur pozicionin e saj si kompania më e vlefshme në botë mes një shitjeje të gjerë të aksioneve të teknologjisë.
Prodhuesi i naftës dhe gazit në Arabinë Saudite ”Aramco” ka rimarrë vendin e parë nga prodhuesi i iPhone për herë të parë në pothuajse dy vjet.

Investitorët kanë shitur aksione në firmat e teknologjisë, ndërsa kalojnë në ato që i shohin si asete më pak të rrezikshme.

Veç kësaj, Bitcoin, kriptovalutat e tjera kryesore dhe asetet dixhitale kanë vazhduar gjithashtu të bien ndjeshëm.
Aksionet e Apple ranë me më shumë se 5% në Nju-Jork të mërkurën, për të përfunduar ditën e tregtimit me një vlerësim të tregut të aksioneve prej 2.37 trilionë dollarë.
Kjo do të thoshte se ajo humbi pozicionin e saj si kompania më e vlefshme në botë ndaj prodhuesit të naftës dhe gazit Aramco, që vlerësohej në 2.42 trilionë dollarë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *