Bjellorusia shpall “ekstremiste” dy poezi nacionaliste të shekullit 19

0
Shpërndaje lajmin

Dy poezi bjelloruse të shekullit 19 janë shpallur “ekstremiste”, si shenjë se autoritetet janë duke e rritur shtypjen ndaj kritikave në Bjellorusi.
Poezitë e Vincent Dunin-Martsinkevich kanë të bëjnë me kryengritjen nacionaliste kundër Perandorisë Ruse.
Lideri autoritar bjellorus Alexander Lukashenka, e ka shtrirë kontrollin prej zgjedhjeve të vitit 2020, rezultati i të cilave konsiderohet të jetë manipuluar.
Që atëherë, Lukashenko ka ofruar mbështetje të madhe për Rusinë, dhe më pas për luftën e saj në Ukrainë.
Ekspertët e kanë përshkruar ndalesën në poezi si pjesë e tranzicionit në totalitarizëm, pasi shumë kundërshtarë të regjimit janë nacionalistë që nuk e pëlqejnë qëndrimin e Lukashenakos pro Rusisë.
 
LEXONI GJITHASHTU:

Lukashenko: Putin nuk po e shtyn Bjellorusinë që të hyjë në luftë me Ukrainën
Lituania mbyll dy pika kufitare të Bjellorusisë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *