Shpërndaje lajmin

Bashkatdhetarja jonë, Blerina Sinaimeri, është mësuese e Shkencave Kompjuterike në Luiss në Romë, transmeton albinfo.ch.
Ajo është nominuar në specialen e Teknologjisë Italiane, të Repubblica, “Gratë e Inteligjencës Artificiale në Itali”.
Specialja, e dalë më 8 mars, feston figura të shquara femërore në sektorin e AI, duke theksuar gratë që ashtu si Blerina, kontribuojnë në zhvillimin, mësimdhënien dhe përhapjen e kësaj teknologjie revolucionare në vendin tonë.
Blerina është shembull i ekselencës shqiptare. Interesat e saj kërkimore përfshijnë biologji kompjuterike, kombinator, teori grafik, dhe algoritme grafik, fusha në të cilat ai ka arritur sukses të jashtëzakonshëm. Nominimi i saj në Repubblica Speciale është një njohje e talentit dhe angazhimit të saj, dhe një frymëzim për të gjitha gratë që aspirojnë të ndjekin karrierë në inteligjencën artificiale.
Ajo thekson rëndësinë e njohjes së rolit vendimtar të grave në këtë sektor, i cili shpesh dominohet nga burrat. Është thelbësore t’u japim dukshmëri kompetencave dhe rezultateve të tyre dhe të kontrastojmë pabarazitë gjinore që ende vazhdojnë.
 
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *